MAFfe Vrijdag: Release happening Sindicato Sónico

Sindicato Sónico

2016 wordt een feesteditie: Mestizo Arts Festival bestaat 10 jaar! In aanloop naar 14 oktober (opening #MAF16) onderzoeken we opnieuw het artistieke speelveld van de steden. Op de MAFfe Vrijdagen krijg je hier al 1 en ander van te zien. Een mix van muziek, dans, theater, expo … voor de nieuwsgierigen. Met steeds MAF Resto vooraf!

[EXTRA SPECIAL] 17u00 // MURAL tour (enkel met inschrijving – max. 20 p.)

Een gegidst parcours langs de expo ‘MURAL’ in Antwerpen: interpretaties van werken van Mexicaanse muralist Diego Rivera door hedendaagse muurkunstenaars. Langs het parcours: de MURAL van Charlotte Dumortier, El Neoray, Jos Verwer, Jango Jim en Rein Vyncke bij KOP vzw, van JOACHIM in DE Studio en van JAZ aka Franco Fasoli (AR) in Arenberg. // Inschrijving via info@fiebre.be / Meer info over het project ‘MURAL’: klik HIER

[FOOD] 18-20u00 // MAF Resto a la Mexico // €10 (incl. drankje) >> Inschrijving via info@fiebre.be vóór 17/2

[20u30] Release happening Sindicato Sónico (+ Fiesta)

Voorprogramma:

De 7 Mexicaanse wonderen van Sachli Gholamalizad en Seckou Ouologuem: Sachli (A reason to talk, TV reeks De Bunker, …) en Seckou (slam poet, acteur) zullen deze zomer in het kader van MAF een residentie doen in enkele artistieke werkplaatsen in Mexico City. Vandaag doen zij alvast hun 7 Mexicaanse wonderen uit de doeken. De aftrap van #MAF16 is ook voor hun rekening: they will hit the piñata!

Bocafloja (MX/NY) is poëet, rapper, cultuurambassadeur en stichter van Quilomboarte Collective. Bovenop 5 albums en tours in 20 landen, publiceerde Bocafloja in 2008 zijn eerste boek ImaRginación. Prognosis is zijn tweede literair project. Raciale relaties, decolonisatie en de Afrikaanse diaspora in Latijns Amerika zijn thema’s die hij behandelt. Wat van zijn werk: // Seis 25 // Mecanica // Live Performance

Release happening Sindicato Sónico

Al jaren werkt MAF met Roman Santos, aanvoerder van Sindicato Sónico, samen voor de Fiesta de los Muertos, de jaarlijkse feestelijke afsluiter van Mestizo Arts Festival. We bieden hem dus graag het podium voor hun release happening. Een nieuwe mix van mariachi funk’n roll! Traditionele ritmes gecombineerd met elementen van cumbia, funk, ska, jazz en rock’n roll … Zeg maar mestizo rock. Altijd goed voor de nodige danspassen!

Mestizo Arts Festival is een coproductie van Arenberg en Fiëbre vzw (Mestizo Arts Platform).


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform