#MAF17 Double bill: Performing the self – The interview & Fanon Mixtape (toonmomenten)

Het Mestizo Arts Platform vervoegde in januari Rataplan. Nog een beetje achter de schermen, samen zoekend naar een kruisbestuiving tussen 2 organisaties … Maar dit (verlengde) weekend is het the coming out. Je kan dit weekend in Rataplan komen proeven van tal van performances, try-outs en onderzoek van nieuwe makers. Vorig jaar presenteerden zij een Work In Progress op #MAF16. Zij houden opnieuw halt op MAF om een volgende stap in de uitwerking van hun voorstelling voor een publiek te brengen.

20u / Performing the self – the interview / dubbel-interview + lezing en audio-track

Enrica Camporesi en Elena Mazzi geven een dubbel-interview over het proces en de inhoud van hun voorstelling met lezingen en 1 audio track uit de tekst.

Tekstfragment:

Welkom! 

Hoeveel vertrouwen heb je nodig om iemand een uur op je kind te laten passen? Om iemand aan te stellen als poetsvrouw in je kantoor? Hoe kan je nagaan of iemand geloofwaardig genoeg is (en wat is dan genoeg) om je huissleutels te krijgen? Om met je auto te mogen rijden? Om je psycholoog te kunnen zijn? Is een vrouw geloofwaardig als zij liegt over haar leeftijd? Een tiener die verzwijgt dat hij geadopteerd is? Een man die liegt over zijn salaris tegen zijn echtgenote? Kunnen we vertrouwen hebben in ons vertrouwen?

“Performing the self – the interview” is een intieme dialoog tussen een protection officer en een asielzoeker over geloofwaardigheid, vertrouwen, wederzijdse verwachtingen en het verbeelden van je eigen waarheid.

Een protection officer en een asielzoeker zitten tegenover elkaar en wachten op de tolk. Er komt een gesprek op gang voordat het echte interview begint. Wat als deze ondervraging een maker or breaker is in het leven van de asielzoeker?

Deze voorstelling gaat in première op 29 november bij Victoria Deluxe in Gent: meer info HIER

TEKST, DRAMATURGIE EN VORMGEVING: ENRICA CAMPORESI EN ELENA MAZZI / SPELERS: MAYA SANNEN EN FADY ALGHORRA / COACHES: MOKHALLED RASEM, KOEN VAN KAAM, KRISTIN ROGGHE / FILM EN MONTAGE: DANIELE ALEF GRILLO / MET STEUN VAN: D E T H E A T E R M A K E R, SCHRIJFATELIER THEATER ZUIDPOOL, MAF, VOORUIT, FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING – STAD ANTWERPEN, THALIE ART FOUNDATION, MUSUMECI CONTEMPORARY EN TROUBLEYN / ISM: VICTORIA DELUXE, RATAPLAN / MET DANK AAN: CARL CAPPELLE, TYSON BEILAN, KATIE LENANTON.

21u / Fanon Mixtape van Mathieu Charles – Try-out

Wanneer ben je onzichtbaar? Voor wie ben je onzichtbaar? Wie beslist er over je onzichtbaar zijn? Kan een allochtoon met een migratieachtergrond en banden met een buitenlandse herkomst getuigen over het vreemdeling zijn in het land waar hij/zij geboren is? Hoe belangrijk zijn wortels? Een relaas ontstaan uit de potgrond van koloniale melancholie.

Mathieu Charles is performance-dichter. In het verleden was hij actief als rapper en daarnaast had hij enkele kortstondige ontmoetingen met theater.

Fanon Mixtape werd als Work In Progress gepresenteerd op #MAF16.

MET STEUN VAN: MAF, VOORUIT EN VICTORIA DELUXE


Mestizo Arts Platform