#MAF17 Lezarts Danses Urbaines: Les Mybalés, Yassin Mrabtifi, …

Lezarts Danses Urbaines vormt eens per jaar het epicentrum van de Belgische hiphop-danswereld. Het rijke landschap van de urban dans ontplooit zich in een waaier van creaties, technieken en stijlen. Van ultrakorte choreografische shows tot zorgvuldig gepolijste voorstellingen. Van amateurcrews en dansscholen tot opkomende namen en professionele gezelschappen. Met als afsluiter telkens een voorstelling van internationaal kaliber.

Op zaterdag 28 oktober 2017 neemt dit festival voor het eerst de BOX en de BOL van KVS in en staat het mee op het programma van MAF. Brussel is die dag the place to be voor urban dansers van Luik tot Gent, van Amsterdam tot Namen. En voor het publiek dat hun werk wil ontdekken en de kracht van de verschillende hiphopstijlen in dans wil ervaren.

Lezarts Danses Urbaines 2017 bestaat uit een namiddagprogramma in de BOX (15-18u) en een avondprogramma in de BOL (20-23u). Tussenin kunnen de aanwezige dansers zich met elkaar meten in een open cypher.

16:30 – LES MYBALES
De Brusselse tweelingzussen Doris en Nathalie Bokongo Nkumu vormen samen het dansduo Les Mybalés. Ze zijn gepassioneerd door hiphop en gespecialiseerd in de genres house dance en afro house. In KVS waren ze al te zien in de voorstelling Malcolm X. In de hiphopwereld lieten ze zich opmerken op internationale battles in de categorie house dance. Voor hun eerste voorstelling werkten de zussen samen met de Franse choreografe Marion Motin, in het kader van het Europese project 7Steps. Illusion werd meteen hun doorbraak in de Europese hiphop. Op het Festival Lezarts Urbains zijn ze inmiddels een vaste waarde. Dit jaar presenteren ze een work in progress van hun nieuwste creatie. Voor die voorstelling stellen ze hun eigen codes in vraag om te graven naar een meer instinctieve manier van dansen, die altijd eigen is geweest aan de taal van hiphop. N.B.: Ook te zien tijdens de Work In Progress op 8 november.

+ Work In Progress FROM MOLENBEEK WITH LOVE – YASSIN MRABTIFI

Yassin Mrabtifi verwerkt popcultuur, hedendaagse dans, film, martial arts en hip hop in zijn werk. In From Molenbeek with Love gaat hij in dialoog met publiek over revolutie, de invloed van kunst op de samenleving en identitieit in relatie met de Brusselse wijk Molenbeek.

CHOREOGRAFIE & DANS: YASSIN MRABTIFI / PRODUCTIE: KOSMONAUT / COPRODUCTIE: ULTIMA VEZ/LIFE LONG BURNING (EU), KVS / PARTNERS: PIANOFABRIEK KWP, RIGHTABOUTNOW.INC / MET STEUN VAN: CULTURE PROGRAMME OF THE EUROPEAN UNION

20:00 – THE SLAYERS – CYBORGS’ QUEST
The Slayers is een trio van dansers die gelinkt zijn aan het collectief ‘Impulsion’. Ze zijn geïnspireerd door hiphop newstyle, afro dance, turfing, yoga, gevechtssporten en hedendaagse dans. Op het festival Lezarts Urbains presenteren ze hun eerste creatie: Cyborgs’ Quest. Een belichaming van de symbolische strijd in een wereld waarin het menselijke en de technologie met elkaar versmelten, en de uniciteit van de mens in relatie tot de machine in vraag wordt gesteld. Met het oog op dit verlies van houvast en betekenis stelt zich de vraag: wat is nog de plaats van de mens, en hoe probeert hij zich te onderscheiden en te de niëren?

Meer info over het programma: tba.

PRODUCTIELEZARTS URBAINS / IN SAMENWERKING METKVS, MESTIZO ARTS FESTIVAL


Mestizo Arts Platform