PLAYS: LA FIESTA DE DELFINA – Désirée 0100 & Luis Miquel Ramirez Muñoz

Welkom op het verjaardagsfeest!
In La fiesta de delfina verwelkomen twee gemaskerde figuren je op een partijtje. Ze brengen een bevreemdende mix van dans en clownerie in een gefragmenteerd, somber en bij tijden grotesk narratief.

Via thema’s als vieren, feest en de afwezigheid van geliefden bevragen het duo de positie van performers en ‘entertainment’ – hetzij in een Europese blackbox, het zij op een verjaardagsfeestje in een garage in Latijns-Amerika.

Désirée Cerocien en Luis Miguel Ramirez Munoz emigreerden allebei van Latijns Amerika naar Europa en verdiepten zich hier in hedendaagse dans. Ze willen met dit stuk de dialoog opentrekken rond hun dubbele cultuur/identiteit en reflecteren over hoe de evolutie van en de banden tussen urban cultuur, dans en institutionele kunst eruit zouden kunnen zien.

CONCEPT by Désirée 0100 VAN & MET / DE & AVEC / BY & WITH Désirée 0100 & Luis Ramírez Muñoz MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Kunstenwerkplaats (production assistance), Viernulvier/vooruit (studio & residency place), Mestizo Arts Platform/WIPCOOP


Mestizo Arts Platform