Heyoka + Alrisha – Britt Ryckebosch

#wipcoopplays

Britt maakte vorig jaar haar eerste creatie HEYOKA: een dansperformance waarin het gaat over emoties van de man en de kracht van empathie. Tijdens een residentie in mei bij MAP ontwikkelde ze een tweede deel: ALRISHA. Met een nieuw team verdiepte ze zich verder in de innerlijke rijkdom van een mens. Ze vertrekt steeds vanuit de skill set van de dansers waarmee ze werkt. Voor deze productie is dat: popping, locking, hip hop, house en hedendaagse dans.

In de laatste jaren heeft Britt Ryckebosch (28 j) zich ontwikkeld als danser en choreografe. Ze presenteerde Heyoka als Work In Progress op #WIPCOOP 2018. Britt wil niet enkel het publiek raken maar zoekt tijdens het creatieproces naar dieper liggende vragen en antwoorden bij zichzelf, haar team en hun omgeving, hun plek in de samenleving. Graag experimenteert ze met minder voor de hand liggende technieken of een mix van verschillende kunstvormen.

ARTISTIEK LEIDER: BRITT RYCKEBOSCH / CHOREOGRAFIE, DANS & SPEL: BRITT RYCKEBOSCH, JONATHAN TSHIMANGA, ISRAEL NGASHI, ELISABETH MULDER, DANY VANDERHAEGHEN, MOISE KAMITATU, NINA MUNOZ / MUZIEK: MORF MUSIC (FR) & DABEEDIN / MET STEUN VAN: LEZARTS URBAINS, WIPCOOP/MAP

Foto: Karolina Maruszak

 


Mestizo Arts Platform