Female Takeover WIPCOOP SESSIONS @ Rataplan

Female Takeover – Luta Interna // WIPCOOP SESSIONS @ Rataplan

‘Luta Interna’ voert je mee naar de aanhoudende confrontatie tussen twee zussen, een tweeling die elk een eigen visie heeft over hoe je best in het leven staat. De ene laat zich leiden door het lot, terwijl de ander zelf de touwtjes in handen neemt.

Is alles voorbestemd? En is het verstandig om je te laten leiden door deze predestinatie? Of bewaar je best zelf de controle? Ook als het keer op keer mis loopt? Deze existentiële vragen voeden de confrontatie tussen de zussen én houden hun innerlijke strijd gaande…

Female Takeover is een sisterhood, die een arsenaal aan talent bundelt. Via dans, muziek, woord en zang kaarten ze samen universele thema’s aan in een wervelende multidisciplinaire voorstelling. Hun werk is geïnspireerd door zowel klassieke, hedendaagse als urban invloeden. Ze mengen ongecompliceerd hip hop, soul, jazz en slam poetry en creëren een eigen sound, bewegingstaal en teksten. Female Power on stage !

In mei 2019 traden ze reeds op in de grote zaal van de Arenberg. Tijdens deze WIPCOOP Sessions werken ze aan een kant-en-klaar format om hun voorstelling breed te kunnen spreiden.

Cast: Julie Daems: Zang – Nabiha El Nasire, Lies Jo Vandenhende: Woord – Luna Rous, Fanny Van Geel, Sara Golijanin, Linne Dierckx: Dans – Shelby Dhondt: Toetsen – Mona Abdel Wahab: Sax – Isy Baeyens: Gitaar – Engel Peet: Drums. Met de steun van WIPCOOP/ Mestizo Arts Platform, Toneelhuis. Met dank aan Rataplan

 


Mestizo Arts Platform