ERF Helena Elshout

ERF,
een dovemansgesprek tussen oma en kleindochter,
al struikelend over zichzelf en elkaar en over brokstukken van herinneringen.

Een voorstelling – met Laura Vroom in een regie van Helena Elshout – over de worsteling met moederschap en erfenis. Welke anekdotes worden op elk familiefeest bovengehaald en wat plakt er achter het behang?

Wat krijg je mee van je voorouders en wat geef je door aan de volgende generaties?
ERF neemt je mee in de verschillende queestes rond moederschap en erfenis. Een verhaal van grond en goederen. Van roerend en onroerend. Van pijn en privileges. Blinde vlekken en afgesneden borsten. De ene grootmoeder laat ivoren krijgers na uit Congo, de ander borstkankergenen. De kleindochter baant zich een weg door koloniale familie-archieven en de steriele gangen van embryo-selectie. Met geld en witte jassen worden genetische fouten om de tuin geleid. Een patroon hertekend.

Maar wat met de andere erfenissen? ERF gaat over de verstrengeling tussen het intieme en het politieke, tussen de kolonisatie van landschappen en lichamen, cellen en continenten. Hoe schrijf je een eigen verhaal met geërfde woorden?

Welkom op het toonmoment van ERF zaterdag 05.02 –  om 17:00 of 20:00 – studio les ballets C de la B
Adres: Nieuwe Vaart 118 (F/007), Gent.
Reserveer je plaats via helena.elshout@gmail.com

Concept en regie: Helena Elshout / i.s.m. Rona Kennedy & Fabián Espinosa Díaz / i.h.k.v. Migrating Dialogues (migratingdialogues.org) / Spel: Laura Vroom / Tekening: Christine Roggeman / Allround ondersteuning: Arnout De Cleene / Met dank aan: les ballets C de la B, Chambres d’O, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, Campo, Manoeuvre, Rachid Laachir, Marthe Vroest, Laura Caroen, Sofie Verraest, Faja Lobi

 


Mestizo Arts Platform