Double Bill Yipoon Chiem & Jihan Imago @ Citylab’s INSIDE OUT Festival

NATURAL BORN HEALER Jihan Imago

Een solo vol poëzie – halverwege fictie en autobiografie – over omzwervingen, een lange reis en genezing. De protagonist slaat op de vlucht, ontsnapt een tragisch lot en gaat op pad om zichzelf te vinden. Een cinematografische droom à la Lynch, een macabere roadtrip én liefdesverhaal, een knipoog naar Oliver Stone’s Natural Born Killers en Gregg Araki’s Doom Generation.  Een verhaal over hoe lief te hebben én te overleven.

Jihan Imago is een beeldend kunstenaar die met deze dansvoorstelling zich toelegt op een nieuwe discipline.

Regie en performance: Jihan Imago / Dramaturge: Nedjma Hadj Benchelabi / Scénografie & film: Enzo Tibi  / Advies Choreo: Quan Bui Ngoc. Met de steun van Citylab-Pianofabriek, PodiumKunsten, Darna en WIPCOOP/Mestizo Arts Platform.

B**** Yipoon Chiem

B**** is een eerbetoon aan het archetype van de vrouw met meervoudige macht. Reis mee door de geschiedenis van gewonde vrouwen en gemartelde en onteigende moeders. Een solo in striptease-modus, een onthulling van de maskers die we dragen.
De voorstelling verkent tevens de schaduwzijde van ons zelf. Het is een wandeling doorheen verschillende levensfases en wat volgt: de dood, het geestenrijk en de wedergeboorte.

Bekijk de teaser HIER.

De Brusselse artieste Yiphoon Chiem combineert invloeden uit de krijgskunsten of martial arts zoals kungfu, klassieke Khmer-dans, hiphop en breakdance. En verweeft die tot een hoogst eigen stijl.
Regie & Choreografie Yipoon Chiem Video Elen Sylla Grollimund Decor&Kostuums Caroline Fainke Licht & Techniek Steven Brys & Lucien Elskens Coach Mike Van Alfen Choreografisch Advies Alesandra Seutin ( Cie Vocal Dance) Muziek Louc Sadu / Yipoon / Torben H. Met Steun Van Zinnema, Citylab, Lézartsurbains, Kvs, Wipcoop/ Mestizo Arts Platform, La Fédération Wallonie-Bruxelles, Vgc, Stad Brussel, Rataplan Antwerpen.

 

Meer info over INSIDE OUT Festival van Citylab – Pianofabriek lees je HIER.


Mestizo Arts Platform