Bluland – We don’t know yet

#wipcoopplays

Hoe is waanzin doorheen de geschiedenis van de mensheid gebruikt als middel om de menselijke geest te beheersen en te beperken? Hoe kunnen we de kenmerken van mensen die we ‘gek’ noemen, positief gebruiken om onze werkelijkheidsbeleving te verbeteren?

Oscar Cassamajor en Loucka Fiagan van collectief We Don’t Know Yet spelen op een interactieve manier in op het publiek, op hun plaats in een niet-traditionele omgeving. Ze werken met muziek, installaties (sculpturen, video) en performance (dans, acteren, spoken word). Hun performances zijn dromerige composities waarin woorden, beweging en beelden samenkomen op een manier die sterk geïnspireerd is door de underground- en internetcultuur. Ze spelen met het idee van gelaagdheid en deconstructie, met alledaagse symbolen en hun hergebruik in een nieuwe context om de betekenis ervan te veranderen. Oscar en Loucka creëren zo een meeslepende immersie-ervaring voor het publiek. Hun doel is om een nieuwe theaterbeleving te ontwikkelen dat een jonger en meer onconventioneel publiek verwelkomt.

‘We don’t know yet’ is een Brussels duo momenteel gevestigd in Brussel en Willebroek. Ontstaan vanuit het multidisciplinaire collectief ‘Chapter One’, werken ze nu al ongeveer 3 jaar samen. Sinds hun performance tijdens WIPCOOP in november 2017, werken ze aan dit multimedia stuk genaamd BLULAND. Dit stuk verandert voortdurend, naargelang de locatie en context.

‘BLULAND’ EN HET DUO ‘WE DON’T KNOW YET’ IS TOT STAND KUNNEN KOMEN MEDE DANKZIJ ERIC VANUYTVEN EN WIPCOOP. HET PROJECT  HEEFT ZICH VANAF 2018 VERDER KUNNEN ONTWIKKELEN MET STEUN VAN CITYLAB. MET DANK AAN MOYA MICHAEL VOOR HAAR ARTISTIEK VERTROUWEN EN FEEDBACK.

Foto: Karolina Maruszak


Mestizo Arts Platform