DE FIGURANT – avant-première

We leggen de rode loper uit en faken Hollywood op de opening van #MAF15DEMUUR. Kom vooraf (19u) ook klinken op de vernissage van ‘MURAL, de muur als canvas‘! We huldigen de mural van JAZ aka Franco Fasoli (AR) in de inkomhal van de Arenberg in. En zoals elk jaar sluiten we de opening af met een, dit jaar fout, feest met DJ BRAM MASTERFLASH.

Lambo Films & SINCOLLECTIEF presenteren de langspeelfilm: DE FIGURANT

To be or not to be… a dealer.

Thabo, een crimineel met acteerambities, probeert uit het drugsmilieu te stappen maar belandt in de illegaliteit.

Thabo droomt van een acteercarrière. Alleen wordt hij als mulat op elke casting keer op keer geweigerd. Hij vult dan maar zijn dagen met staren in een Marokkaans theehuis. Hij verbroedert er met enkele vluchtelingen en zo leert hij een Marokkaan kennen die zichzelf Mokka noemt. Vele mensen zonder papieren werken uit noodzaak voor hem. Ook Thabo besluit, door wanhoop gedreven en tegen zijn zin, om bij Mokka in dienst te treden als… drugsdealer.

Thabo wordt opgeleid door bendelid Hecham die hem al de kneepjes van het vak leert. Aan benzinestations houden ze auto’s met een Franse nummerplaat tegen en verkopen ze drugs aan de bestuurders. Thabo is een natuurtalent en wordt al snel één van de luitenanten van Mokka. Hij komt aan het hoofd te staan van een aantal verloederde huizen waarin mensen zonder papieren drugs verkopen voor Mokka. Maar Thabo bekommert zich ook over deze mensen.

Ondertussen blijft hij halsstarrig in zijn acteerdroom geloven en doet hij audities. Zo ontmoet hij de zestigjarige Tina, een Vlaamse casting director. Zij valt voor zijn exotisme en probeert hem te helpen. Thabo probeert zijn bestaan als dealer voor haar te verbergen maar…

Door verzet in de wijk tegen de drugshandel, betrapt de politie Thabo op heterdaad. Hij belandt in de gevangenis terwijl Mokka door de mazen van het net glipt. Wanneer Tina ontdekt waarom Thabo gevangen zit laat ook zij hem in de steek.

In de gevangenis krijgt Thabo veel inspiratie en begint hij zijn verhaal in een scenario neer te schrijven. Wanneer hij wordt vrijgelaten, blijkt niemand zijn scenario ernstig te nemen en ziet hij zich genoodzaakt een laatste, grote drugsdeal te sluiten.

Scenario en screenplay: Fikry El Azzouzi / Regie: Daniel Lambo / Acteurs: Junior Mthombeni, Chaib Idrissi, Ikram Aoulad, Sabri Saad El Hamus, Saïd ‘Eazy Lo’ Boumazoughe, Rasim Vasan, Shirzai Kalillulah, Salman Saimouaa, Aboudar Abbas, Geneviève Lagravière, Saad Abaihem, Klara Mucci, Rashif El Kaoui, Hilde van Haesendonck en Michael De Cock / Camera: Koen Van Sande / Producer: Thomas Landeloos / Geluid: André Philips / Muziek: Peter Baert / Productie: Lambo Films, SINCOLLECTIEF en Docwerkers / Met steun van: Arenberg, Mestizo Arts Festival, Docwerkers, t,arsenaal, Uithuis Hoboken, Fameus, kunstZ en District en Stad Antwerpen

Artikel:  www.cinevox.be/nl/ook-daniel-lambo-weer-een-langspeelfilm-aan-het-inblikken/

Facebook
www.lambofilms.com


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform