PLAYS: A CROCK OF BULL AT THE CRACK OF DAWN – Rachid Laachir

In order to control life we try to name it, in order to control death we perform it.

In A crock of bull at the crack of dawn exploreert theatermaker, performer en ontwerper Rachid Laachir metamorfoses. Door het gebruik van lichaam, stem, kostuums en andere objecten creëert hij personages op het snijpunt van het natuurlijke, het menselijke, het magische en het mystieke.

A crock of bull at the crack of dawn is een revue van kleine en grote emoties. Elke scène is een daad van liefde of van geweld, een daad van ego of van god, een daad van leven of van dood, een daad van belang, een daad van verveling.
Via een collage van handelingen gaat hij op zoek naar een universele taal, weg van de ratio, op weg naar de waanzin. Hij hanteert de taal van beweging en van objecten die spreken. Het beeld breekt af en bouwt op, het licht breekt op de vloer en licht op wat breekt.

Language no problem
.

van & met: Rachid Laachir / geluid: Stef Heeren /licht: Emese Csornai / uitvoering decor: Laurens Deurinck / outside eye:  Aurelie Di Marino & Amelia Malfait / productie: Kunstenwerkplaats / co-productie:  KAAP, CAMPO, detheatermaker, Kunstenwerkplaats, residenties BUDA, KAAP, De Grote Post / Met steun van: Mestizo Arts Platform/WIPCOOP
A crock of bull at the crack of dawn was te zien als Work In Progress tijdens WIPCOOP 2021 at NTGent Minnemeers.


Mestizo Arts Platform