1 ON 1 – Karim Kalonji

#wipcoopplays

Karim Kalonji toont vandaag waar hij staat met de voorstelling. Het is nog geen première, daarvoor wil hij nog wat tijd om 1 ON 1 af te werken, maar je krijgt al wel een serieus stuk te zien van zijn broedwerk.

‘1 ON 1’ betekent in breakdance-terminologie: één tegen één. Uiteindelijk is een battle vooral een innerlijke strijd. Het is jij tegen jezelf. Je moet jezelf beheersen, jezelf kennen, je twijfel en angsten overwinnen. Dan heb je nooit verloren.

Karim Kalonji is een gevestigde waarde in het breakdance-milieu en liet zich als performer ook opmerken in de KVS-(co)producties Malcolm X en Kuzikiliza. Hij is gefascineerd door wat men in hiphop-taal ‘Old School’ noemt. Maar vooral door het gedrag van diegenen die doorheen de jaren een frustratie hebben opgebouwd. Het fenomeen bestaat overal: pioniers die jaloers zijn en anderen niets gunnen. ‘Vroeger was alles beter!’ Old School versus New School: net een vader-zoon relatie. 1 ON 1 is een meertalige monoloog vol humor. Karim Kalonji neemt je mee op een persoonlijke reis doorheen de hiphopcultuur van de jaren ’80 en ’90, met gebruik van sampling.

1 ON 1: CONCEPT & SPEL/CONCEPT & JEU/CONCEPT & EXECUTION KARIM KALONJI PARTNERS/PARTENAIRES SKINFAMA FOTO’S/IMAGES/PHOTOS MIKE DE RIDDER COACHING MIKE VAN ALFEN MET DANK AAN/REMERCIEMENTS À/WITH THANKS TO CAMPO VICTORIA, WIPCOOP/MAP

Foto: Karolina Maruszak


Mestizo Arts Platform