MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Colección. Wat is de link tussen de inheemse culturen uit Amerika en Antwerpen?

#Colección #video

Sinds 2012 onderhoudt en vernieuwt Mestizo Arts Platform, Het Altaar van Antwerpen: een participatieve installatie die ons uitnodigt om na te denken over de betekenis van ‘wat we verliezen’ in de stad. Sinds 2017 maakt het deel uit van de vaste collectie van het MAS.

Bekijk HIER de online catalogus van Het Altaar van Antwerpen.

Vanaf het begin staat de installatie in een relatie van dialoog en spanning met de collectie precolumbiaanse objecten van Dora en Paul Janssen Arts. Beiden vertellen op verschillende manieren over Latijns-Amerika.

In 2020 vond in het kader van het Altaar van Antwerpen de voorstelling Een gids door tijd en ruimte plaats. Dit was een rondleiding langs het traditionele altaar van Mexico, Het Altaar van Antwerpen en het Dora en Paul Janssen Arts Collection vanuit het perspectief van zes Belgische kunstenaars van Latijns-Amerikaanse origine.

Uit deze ervaring ontstaat ‘Colección’, een reeks video’s die deze ervaring vastlegt en bewaart. Een reflectie op het verhaal over de voorouderlijke culturen van Latijns-Amerika. Deze collectie is tegelijkertijd een vraag over wat de collecties zijn: wat vertellen ze? Wat verdient om behouden te blijven? Hoe zijn objecten en verhalen met elkaar verbonden?

Surf ook naar de website van MAS / Museum aan de Stroom, klik HIER

Colección. Zes korte video’s van en door Gerardo Salinas, Lucila Guichon, Joana Rossi,  Javier Perugachi, Juan Carlos Bonifaz en Gea Zazil

Een productie van Mestizo Arts Platform (MAP). Met de steun van MAS, Vlaamse Gemeenschap, Ambassade van Mexico en Stad Antwerpen

Mestizo Arts Platform