Mestizo Arts Festival (MAF): jaarlijks podium van de stedelijke kunsten

2 weken lang dompelen dansers, muzikanten, theatermakers, schrijvers en beeldende kunstenaars zichzelf, elkaar en het publiek onder in de bruisende stad. Het Mestizo Arts Festival (MAF) is sinds 2007 het centrale plein van een steeds groter wordende imaginaire stad: het Mestizo Arts Platform. Het festival verenigt alle aanlopen, onderdelen, zijsporen, trajecten en uitlopers. MAF is een jaarlijks herbronningsritueel. Het is een prikkelend avontuur dat stimuleert om nieuwe ideeën te ontwikkelen, nieuw repertoire uit te bouwen en daarover te reflecteren. De nadruk ligt op innoverende kunstenaars, die gulzig hun eigen talent ontwikkelen en dat van anderen betasten. Het festivalcentrum bevindt zich in Arenberg, maar ook in andere kunstencentra in Antwerpen, Brussel en Mechelen hebben allerhande voorstellingen plaats. Ook de samenwerking met Buenos Aires, Mexico City en andere steden ontvouwt zich op het podium.

Tijdens het Mestizo Arts Festival – coup de théâtre! – is het de collectieve verbeelding die de macht grijpt in de stad. Die collectieve verbeelding is rad van tong en spreekt vele talen. Je hoort er kunstenaars uit alle disciplines de pracht en kracht van de stad bezweren: als liefdesverklaring aan de polis, medina of ciudad. Zo toont het festival de hedendaagse stad als een superdivers en ultracomplex wezen.

MAF is een coproductie van Fiëbre en Arenberg.

#MAF17: WIPCOOP Samen is de revolutie

#MAF17 14/10-3/12

In 2017 kreeg MAF een doodsteek. Geen middelen van Vlaanderen voor het festival. Maar zelfs dat houdt ons niet tegen. Liever muteren we. Samen is de revolutie. De toekomst!

“Like the legend of the phoenix
all ends with beginnings”
– Daft Punk, Get Lucky.

#MAF16 DE SPELREGELS Droom de kunsten

De 10de editie van Mestizo Arts Festival: #MAF16 DESPELREGELS ‘Droom de kunsten’

Wat zijn de spelregels in de stad, in de openbare ruimte en op het podium? Wat mag wel en niet? Wie bepaalt de regels en kunnen we deze veranderen?

We dromen dit jaar de kunsten en vieren 10 jaar MAF!