Mestizo Arts Festival (MAF): jaarlijks podium van de stedelijke kunsten

2 weken lang dompelen dansers, muzikanten, theatermakers, schrijvers en beeldende kunstenaars zichzelf, elkaar en het publiek onder in de bruisende stad. Het Mestizo Arts Festival (MAF) is sinds 2007 het centrale plein van een steeds groter wordende imaginaire stad: het Mestizo Arts Platform. Het festival verenigt alle aanlopen, onderdelen, zijsporen, trajecten en uitlopers. MAF is een jaarlijks herbronningsritueel. Het is een prikkelend avontuur dat stimuleert om nieuwe ideeën te ontwikkelen, nieuw repertoire uit te bouwen en daarover te reflecteren. De nadruk ligt op innoverende kunstenaars, die gulzig hun eigen talent ontwikkelen en dat van anderen betasten. Het festivalcentrum bevindt zich in Arenberg, maar ook in andere kunstencentra in Antwerpen, Brussel en Mechelen hebben allerhande voorstellingen plaats. Ook de samenwerking met Buenos Aires, Mexico City en andere steden ontvouwt zich op het podium.

Tijdens het Mestizo Arts Festival – coup de théâtre! – is het de collectieve verbeelding die de macht grijpt in de stad. Die collectieve verbeelding is rad van tong en spreekt vele talen. Je hoort er kunstenaars uit alle disciplines de pracht en kracht van de stad bezweren: als liefdesverklaring aan de polis, medina of ciudad. Zo toont het festival de hedendaagse stad als een superdivers en ultracomplex wezen.

MAF is een coproductie van Fiëbre en Arenberg.

#MAF16: 13/10 – 01/11

De 10de editie van Mestizo Arts Festival: #MAF16DESPELREGELS ‘Droom de kunsten’

Wat zijn de spelregels in de stad, in de openbare ruimte en op het podium? Wat mag wel en niet? Wie bepaalt de regels en kunnen we deze veranderen?

We dromen dit jaar de kunsten en vieren 10 jaar MAF!

#MAF15DEMUUR

Speciale focus in 2015 was DE MUUR.

Muren tussen landen, tussen mensen, reële en virtuele muren, muren als grenzen of net mogelijkheden? Met 150 kunstenaars reflecteerden we over de muren rond en tussen ons. Wat voor sommigen een drempel is, is voor anderen een canvas.