Gokhan Kizilbuga

Gökhan Kizilbuga

performance regie theatermaker

Wipcoop & beyond

#WIPCOOP 2024

Es Kamen Menschen An verkent op intieme en visuele wijze van het leven van gastarbeiders. Met persoonlijke verhalen, historische feiten en projecties brengt Gökhan Kizilbuga de harde realiteit van dit bestaan ver van huis in beeld: eenzaamheid, kilheid en isolatie. De voorstelling is niet alleen een artistieke verbeelding, maar ook een sociaal document dat de waardevolle bijdrage van gastarbeiders aan onze samenleving benadrukt en oproept tot meer erkenning van hun geschiedenis.

Concept en spel: Gökhan Kizilbuga – Videobeelden: Gökhan Girginol – Videomontage: Appoline Bourgois en Emine Cerkinaj – Techniek: Pim Mannaerts – Met steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP.

Gökhan Kizilbuga is theatermaker en regisseur, afgestudeerd aan het RITCS. Zijn werk onderscheidt zich door een interdisciplinaire benadering waarin theater, performance en visuele kunst samenkomen. Met projecten zoals Sledderlove en We Buildt This onderzoekt hij de invloed van urbanisatie en migratie op individuen en gemeenschappen. Via participatieve workshops, installaties, performances en etnografisch onderzoek creëert hij meeslepende ervaringen. Zijn werk is vaak site-specific en heeft als doel lokale gemeenschappen te versterken. Als curator van Steenkool & The Gang creëert hij daarnaast een platform voor opkomende kunstenaars.

Blijf op de hoogte van Gökhans werk via Instagram of zijn Linktree.

© 2024 -

Mestizo Arts Platform vzw Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen BE0874514782

Mestizo Arts Platform