Eli Mathieu Bustos in residentie @ TATWERK

“Ik had het geluk Aurora, de mededirecteur van TATWERK, te ontmoeten in oktober 2022 tijdens de eerste HAVE A SAFE TRAVEL residentie. Ik ben erg dankbaar voor de richting die mijn leven heeft genomen sinds ik het WIPCOOP team heb ontmoet. Reizen om te dansen, reizen om onze relatie met de politie in verschillende Europese steden te deconstrueren is iets wat ik me nooit had kunnen voorstellen. Dank aan iedereen die dit avontuur deze maand in Berlijn mogelijk maakt!”

Eli Mathieu Bustos’ nieuwe onderzoek gaat over:

De kwesties van slavernij en kolonialisme maken deel uit van onze institutionele systemen, de systemen die ons besturen, de systemen waaraan we trouw beloven, ook al is dat soms zonder veel motivatie. Deze belangen zijn geesten die door de machthebbers tot immaterialiteit worden gedwongen en in onze moderne geschiedenisboeken als winnaars worden afgeschilderd.

Omdat materie de woordenschat van de levenden is, zal deze residentie mijn eerste poging zijn om deze spoken weer een beetje tastbaar te maken. Ik leen ze lichamen, stemmen, ruimtes waarin ze zich kunnen ontvouwen om te zeggen en te doen, en zo deel te nemen aan de constructie van een ruimte waarin interpretatie dient om onze beslissingen te richten in een richting die ethiek en empathie combineert.

Een residentie samenwerking tussen Tatwerk & Mestizo Arts Platform In samenwerking met AnAku.