Fotoalbum WIPCOOP Leuven 2024

Een terugblik op de tweede editie van WIPCOOP in Leuven, @OPEK gehost door fABULEUS — met een prachtig beeldverslag van fotograaf Victoriano Moreno.

Op 26 september gaven Farida, Saloua Hassani, Jolien Baeyens en Nata Mandaria elk een 30 minuten durende glimp van hun voorstellingen-in-wording. En wauw, wat een dag! De WIP’s zaten boordevol emotie, humor, frisse inzichten en opzwepende beats. De energie van zowel de artiesten als het publiek zorgde voor een inspirerende sfeer, en er werden volop nieuwe connecties gelegd.

 

Zoals altijd werd het evenement soepel gepresenteerd door Manu Moreau. Tussen de voorstellingen door vonden de Feedforward-gesprekken plaats. Onder het wakend oog van Tine en met Mulanga als moderator, gingen de artiesten in dialoog met een diverse groep cultuurwerkers, zoals producenten, programmatoren, dramaturgen, choreografen en werkplaatsen. Voor het eerst kon ook het “gewone” publiek deelnemen aan parallelle feedbacksessies — en met groot succes! Joana Rossi leidde deze rondetafelgesprekken in goede banen, waardoor de artiesten niet alleen waardevolle input kregen van professionals, maar ook van het publiek.

Tijdens de pauzes werden we geïnspireerd door pitches van Anna Karenina Lambrechts en Carla Parcianello, en getrakteerd op heerlijke broodjes en soep, met dank aan onze host fABULEUS.

Dank dank dank 🤍 aan iedereen die bijdroeg aan deze mooie dag: aan OPEK en het fabuleuze fABULEUS-team dat ons zo warm onthaalde, presentator Manu Moreau en pitchers Anna Karenina Lambrechts en Carla Parcianello, Victoriano Moreno voor de prachtige foto’s, Thijs Paijmans voor de video registratie én aftermovie die snel zal volgen en Joana Rossi voor het leiden van de rondetafelgesprekken. En natuurlijk merci aan de artiesten die hun WIP’s presenteerden en aan het enthousiaste publiek en professionals voor het delen van hun feedback en inzichten.

Wij hebben zo’n goesting om de volgende stappen met de artiesten samen verder te verkennen! Keep you posted⚡️