Leuven Farida

Waaruit bestaat identiteit? Hoe wordt het opgebouwd, afgebroken, bewaard, veranderd en overgedragen? Hoe vorm je een nieuwe identiteit uit een veelheid van culturen, achtergronden en nationaliteiten? Welke invloed heeft de omgeving hierop?

Op zoek naar antwoorden, ging Farida Z. in gesprek met personen met uiteenlopende (migratie)achtergronden en verschillende socio-economische posities. Ze verwerkte deze in haar Work in Progress.

Spoken Word Fusion: Human Voices is een voorstelling over identiteit, erfgoed, migratie en trauma; met spoken word, theater en beeld. Het belicht de verschillen én de overeenkomsten tussen de Vlaamse, eigen en andere culturen, met de nodige humor maar ook met ruimte voor kwetsbaarheid.

Farida Z. (zij/haar) is spoken word-artieste. Ze groeide in de jaren tachtig op in een Marokkaans mijnwerkersgezin in Limburg. Zij was al zeer jong geboeid door kunst, maar opgroeien, in de jaren tachtig, in een gezin met een Marokkaanse moeder en vader, bood haar geen kansen om kunstonderwijs te volgen. Het lezen en schrijven heeft zich wel kunnen ontwikkelen. Taal werd voor haar een manier om de wereld te ontdekken en er betekenis aan te geven

In 2017 besliste ze om actief kunst te maken: spoken word, beeldende kunst en theater. Haar gedichten zijn maatschappijkritisch en toch verbindend. Via haar spoken word wil ze gevoelige thema’s bespreekbaar maken. Haar beeldend werk, doeken en installaties, sluiten vaak aan bij de thema’s uit haar schrijfwerk.

In 2022 wordt zij Limburgs kampioen slam poetry. Ze is initiatiefneemster van WOOM, women only open mic. Een project waarbij ze met steun van verschillende partners, workshops spoken word of slam poetry heeft gegeven aan vrouwen die om verschillende redenen geen aansluiting vinden bij reeds bestaande initiatieven.

Concept & Spel: Farida – Regie: Bart Vanderheyden – Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, STUK. 

Beeldmateriaal

Leuven Farida

Kalender >>>

26
Sep '24
00:00
WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2024 – Leuven
OPEK
© 2024 -

Mestizo Arts Platform vzw Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen BE0874514782

Mestizo Arts Platform