Antwerpen Joana

Textile Tales is de vertaling van Joana Rossi’s onderzoek naar het sociale weefsel. Hoe zijn we aan elkaar verbonden? Welke draden worden gespannen tussen het individu en de maatschappelijke context? Welke relaties, welke trillingen zijn er tussen individu en maatschappij? 

Textiel is zodanig verweven met de mensheid dat onze relatie met deze materie vanzelfsprekend is. We zien het vaak niet meer. We zijn ons er niet meer van bewust. Ook de spanning tussen individu en maatschappij is vaak onzichtbaar voor onszelf… Textiel geeft de ruimte om andere talen aan bod te laten komen. Door het vertraagde karakter van dit middel wordt er ruimte gemaakt voor reflectie in de actie.

Joana Rossi (zij/haar) is een multidisciplinaire artist met een achtergrond in sociologie en educatie. Haar praktijk bestaat eruit om met groepen te werken en evolueerde gaandeweg naar een artistieke praktijk op een autodidactische manier. 

Door haar nieuwsgierige karakter maakt ze gebruik van verschillende disciplines en methodes om haar onderzoek te ontwikkelen. Een aantal jaren geleden nam ze textiel als rode draad om persoonlijke vragen collectief te gaan onderzoeken en te visualiseren. Dit parcours werd: Textile Tales.

Regie en spel: Joana Rossi Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP.

Beeldmateriaal

Antwerpen Joana

Kalender >>>

28
Nov '24
WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2024 – Antwerpen
Kambala
29
Nov '24
WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2024 – Antwerpen
Kambala
© 2024 -

Mestizo Arts Platform vzw Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen BE0874514782

Mestizo Arts Platform