Antwerpen Anastassya (2)

Semiotics of the Household komt voort uit Annastassya’s eigen context en levensverhaal als jonge vrouw die ooit vluchteling was. Haar veilige leven in België staat in schril contrast met haar geboortestreek (Wit-Rusland) en waar ze haar kindertijd doorbracht (Israël). Gecombineerd met haar ervaringen als jonge moeder creëert dit een voelbare, bizarre dualiteit: warme huiselijkheid in een wereld waar oorlogen woeden.

Semiotics of the Household is een poging om deze paradoxale gevoelens een plaats te geven. Het gaat over het verbrijzelen van het vertrouwde om onzekerheid te creëren en je vragen te laten stellen bij dingen die je normaal als vanzelfsprekend beschouwt, waardoor het bekende verandert in iets vreemds of zelfs bedreigends.

Anastassya Savitsky (zij/haar) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien werkte ze vooral als danseres en maker in het kinder- en jeugdcircuit (Theater FroeFroe, hetpaleis, solo Dinska Bronska MartHa!tentatief – geselecteerd voor het Theaterfestival 2014).

In 2020 creëerde ze haar eerste eigen productie Stellar Boem 6+, een combinatie van dans en visueel theater die voortkwam uit oude Sovjet-animatie. In maart 2024 gaat haar nieuwste stuk Wanderink 6+ in première, een symbiose van live tekenen en dans.

Op dit moment ontwikkelt ze haar artistieke onderzoek naar ontheemding en vervreemding, waarbij ze een choreografische taal creëert die voortkomt uit de representatie van het vrouwelijk lichaam in de kunst.

Concept en choreografie: Anastassya Savitsky – Dans: Libby (Elizabeth) Dramaturgie: Louise Van Den Eede – Kostuum: Joëlle Meerbergen – Muziek: Jonas Vermeulen – Outside eye: Marc Vanrunxt Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP.

Blijf op de hoogte van Anastassya’s werk via Instagram, Facebook en haar website.

Beeldmateriaal

Antwerpen Anastassya (2)

Kalender >>>

28
Nov '24
WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2024 – Antwerpen
Kambala
29
Nov '24
WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2024 – Antwerpen
Kambala
© 2024 -

Mestizo Arts Platform vzw Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen BE0874514782

Mestizo Arts Platform