Programma 10.11 WORK IN PROGRESS 2021 @ Arenberg

Ayham Qomoq, Anna Borodikhina en Sandra Delgadillo Porcel presenteren elk 30 minuten uit hun Work In Progress (WIP). Aansluitend gaan ze met een select gezelschap van professionelen in dialoog over de verdere ontwikkeling van het getoonde werk. Tijdens deze pauze gaat het publiek in gesprek met andere artiesten uit WIPCOOP in Artist Talks.

09:30 – 10.00 Onthaal met een warm welkomstwoord en een drankje

10.00 – 10.30 WIP#1 NIEMANDSLAND Anna Borodikhina

Zoeken naar een thuis, op een plek waar je je niet thuis voelt. Anna Borodikhina rapt, zingt, speelt en vertelt over hoe zij beweegt in een wereld waarin ze zichzelf niet thuis voelt. NIEMANDSLAND is een persoonlijk verhaal over afscheid en aanvaarding, over vluchtelingen en migratie, identiteit en onzichtbaarheid. Het sleept je mee en voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna’s innerlijke melodie.

10.30 – 11.30 ARTIST TALK

11.30 – 12.00 WIP#2 JINN Ayham Qomoq

Ayham Qomoq  onderzoekt – samen met een groep dansers – de geschiedenis van de mythologische wezens in de Oosterse cultuur – de Djinn. Via Butoh, hedendaagse dans en ritme nemen ze in theorie het leven en de bewegingen van de Djinn over.

12.00 – 13.00 ARTIST TALK

13.00 – 14.00 LUNCH

14.00 – 14.30 WIP#3 FANIA22 Sandra Delgadillo Porcel

Een tribute aan Fania All Stars. Fania22 is een kleurrijke, warme voorstelling met live muziek en dans, een ode aan salsa en Latino cultuur. Sandra toont de eerste stappen in de ontwikkeling van deze creatie die ze verder wil ontwikkelen. Met een kleinere cast bouwt ze een pop-up voorstelling gebaseerd op repertoire van Fania All Stars met als werktitel ‘Fania22’. Fania All Starts is een latin jazz band die in de jaren 70 in New York aan de basis van de vernieuwing van de Cubaanse muziek stond.  Fania22 trekt parallellen met migratiestromen in het New York van de jaren 70 en het Europa van vandaag. Met dit vooronderzoek van de voorstelling wil Sandra de link tussen dans en muziek visualiseren en een tribute brengen aan invloedrijke artiesten van Latijns Amerikaanse origine.

14.00 – 15.00 ARTIST TALK

Ontdek ook een boeiend avondprogramma met nieuw af werk >> WIPCOOP #PLAYS in Arenberg met Mike De Ridder, Zukisa Nante en Michel Kiyombo. Raadpleeg de kalender HIER.

Laat je verrassen door nieuwe danscreaties, theater en multidisciplinair werk!

Gratis toegang. Door de nieuwe coronamaatregelen is COVID SAFE TICKET en vertoon identiteitskaart in Arenberg verplicht. 

Raadpleeg WORK IN PROGRESS programma 09.11 HIER.

Terug naar overzicht WIPCOOP 2021, klik HIER.

 

Mestizo Arts Platform