In maart verhuist MAP voor één maand naar wpZimmer. Samen met artiesten uit het WIPCOOP-netwerk — Gökhan Kizilbuga, Farida, Joana Rossi, Saloua Hassani, Louai Hashem & Julia Färber Data — gaan we er als organisatie in residentie. Om te werken, te brainstormen, te herdenken, te puzzelen… om even volledig uit onze routine te breken.
Maak kennis met Joana Rossi 👋
Joana (zij/haar) is een multidisciplinair kunstenaar met een achtergrond in sociologie en onderwijs. Ze maakt sinds dag één deel uit van de MAP-community en sindsdien zijn we altijd close gebleven — haar atelier ligt letterlijk naast ons huidige kantoor!
Door de jaren heen heeft Joana haar artistieke praktijk verdiept, waarbij textiel haar belangrijkste medium is geworden om de vele draden van de samenleving en haar gemeenschappen te onderzoeken, visualiseren en verbinden.
Na wel twintig jaar als vriend van MAP, presenteerde ze tijdens WIPCOOP 2024 haar allereerste performance: Textile Tales. Terwijl ze de balans zoekt tussen het familieleven en haar fulltime zelfstandige kunstenaarschap, omarmde Joana de week in residentie bij wpZimmer als tijd om te reflecteren, hergroeperen en nieuwe energie op te doen.
We love to see it en we zijn zo blij dat we haar traject vanop de eerste rij kunnen blijven volgen!
🧶🧵🎨📌✂️💚✍️🌸
Maak kennis met Julia Färber Data 👋
Julia (zij/haar) is een danser, choreograaf en sociaal antropoloog, geboren en getogen in Mexico. Door de jaren heen werkte ze samen met choreografen, muzikanten, beeldend kunstenaars en filmmakers, waarbij ze moeiteloos balanceert tussen de theater- en performancewereld. Acht jaar geleden maakte ze van Brussel haar tweede thuis, waar ze haar danspraktijk verder verdiept — een praktijk die sterk geworteld is in onderzoek.
Tijdens WIPCOOP 2024 presenteerde Julia SOBRAN (Leftover. Surplus. Plenty), een choreografie geïnspireerd door de Sonidero — een Mexicaanse, zelfgeorganiseerde ruimte voor cumbia-streetdance.
Haar week bij wpZimmer stond in het teken van een verdere verkenning van de Sonidero: Hoe kan het een medium zijn voor storytelling? Hoe kunnen we de principes ervan toepassen op collectieve heling? Hoe kunnen we naar onze barsten — onze plekken van pijn en trauma — kijken, niet als wonden, maar als ruimtes waar rivieren kunnen stromen… en heling kan plaatsvinden?
Dank je, Julia, voor het delen van je prachtige inzichten. We kijken er enorm naar uit om nog meer van je werk te zien, horen en voelen!
👯♀️💃🎶🔍❤️🩹🌊🪨🪩
Maak kennis met Louai Hashem 👋
Louai (hij/hem) verhuisde in 2015 van Syrië naar België en maakte zich meteen de Vlaamse kunstscene eigen. Hij begon als acteur bij kunstZ en werkt nu fulltime als programmator bij het Red Star Line Museum.
In 2022 nam Louai deel aan WIPCOOP met IT’S (NEVER) FUCKED UP, een semi-autobiografische performance gebaseerd op de persoonlijke ervaringen — zowel opbeurende als uitdagende — van hemzelf en zijn collectief als nieuwkomers in België.
Nu voelt Louai zich klaar om zijn werk opnieuw naar het podium te brengen! Tijdens zijn residentie bij wpZimmer nam hij de tijd om zijn stuk te herdenken, heruitvinden en verfijnen. We zijn zo blij om hem weer het podium te zien betreden en kunnen niet wachten om de volgende fase van dit krachtige werk te beleven!
🪬🍟❤️🚬✨🎬