WIPCOOP Sessions MOUSS SARR + JUNIOR AKWETY

 

13 en 14 oktober host Rataplan weer een nieuwe reeks WIPCOOP Sessions met werk van o.a. Cigdem Y. Mirol, Mouss Sarr en Junior Akwety. 14 oktober maak je kennis met Mouss Sarr en Junior Akwety.

Beide artiesten werken aan een nieuwe danscreatie. Junior Akwety vertrekt voor My House samen met choreograaf Zach Swagga en dansers Samantha Mavinga en Davidee Zazzera vanuit de bewegingen en muziek uit de dance- en house scène.  De teksten van de Afro-Amerikaanse schrijfster Neiel Israel inspireerden Mouss Sarr voor “Black” een danssolo over aanvaarding en representatie. Een solo waar hij via zijn bewegingstaal vragen stelt over identiteit, racisme, kolonialisme en over zijn positie in de wereld vandaag.

JOIN US for another WIPCOOP Sessions en werp een blik op nieuwe artistieke creaties die zich volop ontwikkelen in onze steden.

Tickets beschikbaar vanaf 20 augustus 2021.

“BLACK” Mouss Sarr

“Black” is een anglicisme dat in zwang is geraakt en wordt gebruikt om naar een zwarte persoon te verwijzen.
 Verkozen boven het Franse equivalent, is het meer politiek correct, cooler,
 veiliger.
 En toch, zoals Rokhaya Diallo opmerkt, Noir-e
 is geen vies woord.
 Het gebruik van dit woord roept vragen op. “Black” duikt regelrecht deze
 bevraging in.

Een danssolo over de zoektocht naar identiteit als jonge zwarte man, geboren in Europa. Een complexe identiteit, moeilijk te plaatsen op een kaart. Te simplistisch, te statisch? Wat betekent het om “Black” te zijn?

Mouss Sarr is choreograaf, danser (hiphop, dancehall en krump), oprichter & artistiek leider van Timiss, een platform waar hij ruimte biedt aan street dansers. Lees meer HIER

Werp alvast een blik op de teaser, klik HIER.

MY HOUSE Junior Akwety

My House is een voorstelling die vertrekt van dance- en housemuziek. Een dialoog tussen muziek en dans.

Junior Akwety is zanger, songwriter en acteur. Zijn muziek bracht hem de halve wereld rond, van Los Angeles tot Kaapstad. De afgelopen jaren was hij ook te zien in KVS producties Malcolm X en L’Homme de La Mancha en dit nieuwe seizoen ook op tour te zien met de nieuwste productie van Jr.cE.sA.r / NNT & KVS: Who’s Tupac.

Met My House brengt hij zijn verschillende passies samen in een eerste regie. Een opwindende ontmoeting van verschillende disciplines dankzij een unieke combo van muziek, tekst, beeld en dans.

14 mei 2021 vond een eerste toonmoment plaats in het kader van WIPCOOP Plan B(ehind doors) na een residentie in hetpaleis. Bekijk de foto’s, klik HIER.

Regie & Muziek : Junior Akwety – Choreografie & co regie :Zach Swagga – Dansers: Samantha Mavinga & Davidee Zazzera – Grafische scenografie & Lights : Cedric Duré – Met de steun van: Maisha vzw, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Stad antwerpen, hetpaleis, Rataplan en Fameus.