PLAYS: TO WRITE MY LIFE – Hafsa Aqqal

TO WRITE MY LIFE onthult vergeten geschiedenisverhalen met oprechtheid en humor.

Twee actrices, Hafsa Aqqal en Oumoul Kairy Diallo delen zowel echte als verzonnen verhalen. Ze belichten het verhaal van Omar Ibn Saïd, een geleerde uit Futa Toro in het huidige Senegal die in de 18e eeuw tot slaaf werd gemaakt in de Verenigde Staten.

Door de autobiografie van Omar Ibn Saïd, die in het Arabisch is geschreven en verschillende vertalingen met uiteenlopende interpretaties heeft, verkennen ze op het podium thema’s als identiteit, etnische en culturele diversiteit, en adresseren ze kwesties als racisme, discriminatie en ongelijke kansen.

De voorstelling is meertalig met boventitels. In deze show staan verschillende talen – moedertaal, intellectueel of opgelegd – centraal als vorm van expressie en als onderdeel van identiteitsvorming.

Geschreven door: Hafsa Aqqal, Oumoul Kairy Diallo en Mohamed Salim Haouach – Regisseur: Mohamed Salim Haouach – Voorstelling: Hafsa Aqqal, Oumoul Kairy Diallo – Regie: Mahir Mournin – Decorontwerp: Zenel Laci – Dankbetuigingen: Aïcha Cissé, Takwa Soleiman, Ala Alryyes – Fotocredit: Victoriano Moreno – Met de steun van : Fédération Wallonie-Bruxelles, Service général de la création artistique, Direction du théâtre, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP


Mestizo Arts Platform