Sessions & showcases Festival LEZARTSURBAINS

Een WIPCOOP Sessions met Roxane Hardy & toonmomenten van Zach Swagga & Junior Akwety + Cie Barhal sieren mee het programma van LEZARTSURBAINS Festival.

» MY HOUSE Zach Swagga & Junior Akwety

MY HOUSE is een onderzoek naar de oorsprong en symbolen van verschillende tradities die de housebeweging en de muziek beïnvloeden.
De Mechelse Zach Swagga en Antwerpse Junior Akwety coregisseren voor de eerste maal samen een stuk, waarbij Zach de choreografie en Junior de muziek voor zijn rekening neemt. Ze startten dit project in 2020 en hadden al enkele residenties en toonmomenten.

Te zien: 02.04 – LEZARTSURBAINS Festival – Zach Swagga liet zich in de jaren ’90 inspireren door artiesten Koffi Olomide, Michael Jackson en Mc Hammer en werd bekend door zijn spektakel ‘Back to the roots’. Hij stichtte een groep Wake Up en startte de Kobo Power beweging.  Hij vertegenwoordigde België in o.a. de VS, Japan Frankrijk, Duitsland, Griekenland, … // Junior Akwety is zanger, songwriter en acteur. Zijn muziek bracht hem de halve wereld rond, van Los Angeles tot Kaapstad. De afgelopen jaren was hij ook te zien in KVS producties Malcolm X en L’Homme de La Mancha.

» ENTER THE BCU Cie Barhal

In ENTER THE BCU keren de dansers terug naar hun kindertijd. Terwijl ze de nostalgie van ouderen prikkelen amuseren ze de jongere garde met schelmenstreken die steeds verder ontsporen.

Te zien: 02.04 – LEZARTSURBAINS Festival – Compagnie Barhal bestaat uit 4 dansers die de afgelopen jaren elks aan hun eigen parcours als maker timmerden. Voor “Enter The BCU” bundelen ze deze ervaring in een co-creatie. Oumar Diallo begon in 2012 met freestyle en ontwikkelde zich verder via workshops en battles. Tomas Ntamashimikiro is een danser / choreograaf / beatmaker en filmmaker. Walid Boho is een polyvalent danser thuis in hiphop, house, popping en locking. Danys Vanderhaeghen is een autodidactische danser gespecialiseerd in Popping and Locking

» R’ÊTRE Roxane Hardy

Wat als onze opvoeding en maatschappelijk bepaalde conventies ons beletten vrij naar onszelf te luisteren, zichzelf volop lief te hebben…? Waarom zouden we vechten met wat we zijn? R’ÊTRE, gaat over accepteren dat Wij tezamen bestaan – uit licht en schaduw – om te Zijn.

Te zien: 03.04 – LEZARTSURBAINS Festival –

Volledige programma LEZARTSURBAINS FESTIVAL 02 & 03.04 – KVS, klik HIER.


Mestizo Arts Platform