#MAF17 Avond met ‘Terlo, dit is jouw plein’, 5′ micro & WORD WA(a)R Try-out

Het Mestizo Arts Platform vervoegde in januari Rataplan. Nog een beetje achter de schermen, samen zoekend naar een kruisbestuiving tussen 2 organisaties … Maar dit weekend is het the coming out. Je kan dit weekend in Rataplan komen proeven van tal van performances, try-outs en onderzoek van nieuwe makers. 

‘Terlo, dit is jouw plein’ – Studio Urbanization [19u30]

We starten om 19u30 op het Terloplein met de interdisciplinaire installatie / performance ‘Terlo, dit is jouw plein’ van Studio Urbanization (project Mestizo Arts Platform met steun van Stad A). Enrique Noviello, Mike De Ridder, Rona Kennedy, David Ramos en collectief De Loods des Doods namen het Terloplein als inspiratie voor een artistiek onderzoek.

Van hier trekken we naar Rataplan … (Deuren Rataplan open vanaf 20u)

5′ Nieuwe stedelijkheid

Vandaag lanceren we de nieuwe samenwerking van Mestizo Arts Platform en Rataplan. Want, samen is de revolutie. Rataplan zet in op cultuur voor de buurt, heeft een stevige jazz poot en wil Mestizo Arts nu ruimte geven om hier een bruisend epicentrum, een vrijhaven voor de nieuwe stedelijke kunsten te maken. We nodigen enkele artiesten, collectieven en organisaties uit het #MAF17 netwerk uit die kort – elk krijgt 5′ de micro – tussen pot, pint en worldshake iets vertellen over hoe zij de nieuwe stedelijkheid in hun werk omarmen. DJ Barato vult de gaten met zijn platen.

WORD WA(a)R

WORD WA(a)R is een Nederlandstalig battle concept waarin rappers en dichters het vanuit een bepaald personage of een bepaalde stelling met voorgeschreven tekst tegen elkaar opnemen in lyrische, kritische en vooral hilarische woordbattles zoals België vs Nederland, Monsanto vs de organische boer en Hitler vs Jezus. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon. Tijdens hun live shows staan de woordwarriors haast tussen het publiek dat naar hartenlust mag reageren, roepen, lachen en een winnaar kiezen.

Op zaterdag 28 oktober 2017 tonen ze hun nieuwe show in Het Bos te Antwerpen. Tijdens MAF brengen ze een selectie van ouder en splinternieuw materiaal vol woord en beweging.

WOORDWARRIORS: MANU MOREAU (HOST), CHRISTOPHER BLOK, TOM DRIESSEN, PRISCA AGNES NISHIMWE, MARTIJN ‘BEKVEGETER’ NELEN, SIMON DEN HAERYNCK, PIETER COOLS, SECKOU OUOLOGUEM, LUCA KORTEKAAS, JOFFREY ANANE, LUAN BULESHKAJ EN SASCHA REUNES / COÖRDINATIE: PIETER COOLS EN SECKOU OUOLOGUEM / MET STEUN VAN: VLAAMS FONDS VOOR DE LETTEREN, HET BOS EN STAD ANTWERPEN.

MIGRATING DIALOGUES #1 (audio-installatie) – Doorlopend

Migrating dialogues #1 is een audio-installatie over Rona Kennedy’s jeugd in Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Ohio, over apartheid, internaten en terrorisme, over spinnen, kotszakjes en handgranaten, over schaamte, woede en zwijgen.

Rona Kenndey, Fabián Espinosa-Díaz en Helena Elshout brengen hun eigen migratieroutes in kaart door familie en vrienden te interviewen. Hun eigen migratiegeschiedenissen onderzoeken en hun eigen twijfels, kwetsbaarheden en mislukkingen in de ogen kijken, maakt een dialoog mogelijk met anderen over hun ervaringen. De confrontatie met eigen verhalen is een uitnodiging aan anderen om de hunne te delen. Dit onderzoek en deze verzameling van herinneringen wordt ontwikkeld en gedocumenteerd in performances, interventies en podcasts. Het is een poging om verschillende perspectieven op migratie te openen.

Kom luisteren en laat een postkaart achter met je eigen migratieroute.

OOK OP 20 OKTOBER
10-18u00 Thank God it’s Friday: Out of Office bar + BRAINS gesprek Water my plant @ Zermatt, Terloplein
18-20u00 MAF Resto KABUL @ Zermatt, Terloplein + 19u30 ‘Terlo, dit is jouw plein’ (Studio Urbanization)

 


Mestizo Arts Platform