PLAYS: KHEIR INCH’ALLAH — Yousra Dahry / Mohamed Ouachen

Yousra, 33, kijkt met humor en tederheid terug op de opvoeding die haar vader haar gaf. 
Een opvoeding geënt op een andere even belangrijke leerschool: het Drarisme, de mentaliteit van jongeren uit volksbuurten, de Draris.

Deze opvoeding werkt door in haar relaties met mannen, een onderwerp dat zij onderzoekt in het licht van haar vele identiteiten en waarden die wedijveren om de eerste plaats: loyaliteit, taghenanisme, vrouwelijkheid, …en drarisme. 
In een context waarin de wereld haar influistert dat ze moet kiezen wie ze wil worden, is ze verward.
 Haar vader, een ontroerend personage, is betrokken bij de opvoeding van zijn kleine meisje door haar het beste aan te bieden dat hij kent, in de veronderstelling dat zijn tools voldoende zullen zijn om haar te beschermen. Zijn grootste angst is dat hij niet in staat is zijn kind te beschermen tegen de volwassen wereld.
 Haar moeder, vanuit haar eigen geschiedenis, probeert dit kleine meisje te laten worden, maar haar zien worden is ook niet langer onmisbaar te zijn haar dochter’s leven.

Frans gesproken / Nederlands boventiteld


Tekst en spel: Yousra Dahry – Regie en dramaturgie: Mohamed Ouachen – Dramaturgie en regie-assistentie: Samira Hmouda – Toneelleider: Stanislas Drouart – Lichtontwerper: Gauthier Minne & Valentine Bibot. Coproductie Le Rideau, Pianofabriek – Citylab, Spreiding: Le Rideau. Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP


Mestizo Arts Platform