MAPping

MAPping: artistieke stadskaarten

‘Artiesten zijn speciale gebruikers van de stad. We bekijken de stad door hun bril. 4 artiesten onderzoeken hun stad. Het resultaat? Een artistiek parcours en een alternatieve stadskaart. MAPping. Antwerpen, Brussel, Mechelen, Buenos Aires, Mexico City, …’

Artiesten uit verschillende artistieke werelden worden bijgestaan door een regisseur die niet van dezelfde stad is en deze dus vanuit een ander perspectief benadert. De reflecties die ontstaan uit deze samenwerking worden verwerkt in performances in de stad en een symbolische kaart van de stad die de artistieke belevenis centraal stelt. Wie wil, kan deze routes in de stad volgen en zo binnen treden in de verbeelding en beleving van de artiesten.

In 2014 werd een eerste onderzoek rond MAPping gedaan in Antwerpen en Mechelen. Hierbij werd door artiesten uit zeer uiteenlopende artistieke praktijken gezocht naar een gedeelde ruimte en taal om aan een artistieke creatie te kunnen werken. Dit leverde 2 artistieke trajecten en 2 publicaties op. Beide MAPpings wakkerden het enthousiasme van de artiesten aan om verder samen te werken aan voorstellingen. In Brussel wordt in 2015 een eerste onderzoeksfase gestart met een residentie van Junior Mthombeni in KVS. De publicaties van de MAPpings van Mechelen en Antwerpen worden tijdens #MAF15DEMUUR gepresenteerd.

Vorige edities, nieuws, ...

Mestizo Arts Platform