W I P C O O P BRX: 5 Work In Progress


Ook op de derde Brusselse editie van WIPCOOP houdt vers artistiek geweld uit de Brusselse scène halt op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces, om aan een beperkt publiek te tonen waar ze staan. Een korps aan professionelen uit alle hoeken van het land (dramaturgen, programmatoren, kunstcritici …) tekenen present en gaan met de artiesten in dialoog over het getoonde werk. Tussendoor kan het publiek zich laten inspireren door ‘pitch breaks’ over artistieke initiatieven in de stad.

De “WIP” formule, sinds 2009 draaischijf bij uitstek van het Mestizo Arts Platform (MAP), is een kruisbestuiving tussen organisaties om voelsprieten te finetunen en om nieuwe stedelijke kunstenaars op te snuiven en te helpen doorstromen. Op initiatief van MAP en met het coöperatieve gedachtegoed in het achterhoofd is deze formule ontkiemd tot een interstedelijke coproductie in Antwerpen, Brussel en Gent.

MET WORK IN PROGRESS VAN: Ilyas Mettioui & Zoé Janssens, Adnane Lamarti, Nadine Baboy, Sihame Haddioui, Saida Manai

Meer info over de 5 Work In Progress & timing volgt.

Mis ook From Molenbeek With Love van Yassin Mrabtifi – ontsproten uit WIPCOOP 2017 – niet! Op ZA 24 & ZO 25 NOV in KVS!

MAP’S WIPCOOP = KVS, ARENBERG, KUNSTZ, CAMPO, VICTORIA DELUXE, BURO VOOR STEDELIJK ENTHOUSIASME (TONEELHUIS, MARTHA!TENTATIEF), DE CENTRALE, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, D E T H E A T E R M A K E R, FAMEUS I.S.M. PIANOFABRIEK/CITYLAB, LET’S GO URBAN, VOORUIT, DE KOER, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN & MINDERHEDENFORUM), RATAPLAN, REKTO:VERSO, THEATERFESTIVAL, TAZ, FABULEUS, GLOBE AROMA, WORKSPACEBRUSSELS, LEZARTS URBAINS, CCBE, ALERTE URBAINE, TRANSFO COLLECT (DE KRIEKELAAR/RITCS), ARSENAAL/LAZARUS, WP ZIMMER, DESTUDIO, KUNSTENPUNT, KIF KIF, ETCETERA, STAMPMEDIA & THASSOS