Thank God it’s Friday

Elke vrijdag zwiert Mestizo Arts Platform de deuren van pleinhuis Zermatt wagenwijd open. We trekken de speelruimte van Terloplein binnenstebuiten en experimenteren, onderzoeken en proeven wat de (artistieke) mogelijkheden zijn.

[WE MIX IT]
Mestizo staat voor mix: tussen artiesten, kunstvormen en talen, organisaties en mensen. En die mix trekken we ook door in Zermatt. Denk aan toonmomenten van verschillende kunstdisciplines, (deel-)keuken, drankskes, voetballen op het plein, muziekstijlen, mensen, activiteiten, …

[OUT OF OFFICE] // 10u – 16u
Vanaf 10u kan je hier komen werken, samen of alleen. Ideeën pitchen, brainstormen, (laten) inspireren,… Eigen eitjes broeden maar ook de invulling van de nieuwe Zermatt wordt een cocreatie waaraan jullie kunnen meewerken. En tussendoor kan je tegen een balleke sjotten op het plein.

[FRAMILY AFTERWORK/SCHOOL] // 16u – 18u
De speeltuin van het Terloplein trekken we door naar binnen. We voorzien qualitytime voor kinderen, ouders, vrienden en collega’s met hapjes en lekkere drankjes.

[EAT THIS] // 12u30 – 14u // 18u – 20u
De bar is doorlopend open: caprisunnekes, koffie, verse limonades… voor ieder wat wils. ‘s Middags voorzien we brainfood. ‘s Avonds gaan we op zoek naar de smaak van de toekomst. Elke vrijdagavond neemt een collectief de leiding in de keuken over. Ook hier gaan we voor fusion; van organic veggie tot een iftar, van Argentijnse empanada tot Vlaamse kost… we smijten het in de mixer! Reservatie aanbevolen!

In juni op het menu, vanaf 18u:

02/06 Marokkaanse keuken door Encora volwassenonderwijs (de maandelijkse volkskeuken zoals reeds bekend aan €6)
09/06 PILU vegan concept Paulo Guerreirogeroosterde kikkererwten met tahina saus, citroen & wortelblad bulgur en een groene venkelsalade / Prijs: vrije bijdrage
16/06 Gazpacho, 3 Veggie salades met zoete aardappelpuree + chutney & panacotta dessert | Vera De Wit (vaste waarde als kok voor de artiesten in Rataplan) is vandaag chef, ondersteund door studenten van Encora (Volwassenonderwijs) | €10 | Wie graag mee wil denken over de invulling van deze plek, is welkom om 19u30 (Meer info: klik HIER) | Aansluitend (20u30) is er nog een jamsessie Braziliaanse Bossa-Nova van Enrique Noviello, Lupercio Dos Santos en Cesar Soares.
23/06 BO BUN Vietnamees gerecht door Loic Ferré | rijstnoedels, flinterdunne groenten, veel kruiden (munt, koriander, look, citroengras, etc) & reepjes gemarineerd rundvlees en vissaus | verfrissend en voedzaam gerecht, dat we voor de gelegenheid ook kunnen aanpassen aan de persoonlijke voorkeur. Voor wie wil, laten we de Bo er gewoon uit (vegetarisch) of vervangen we het rundsvlees door scampi’s (vis) | Loic Ferré is geboren in Frankrijk, groeide op in Spanje en Brazilië, woonde in Italië en Frankrijk, waar hij ook telkens werkte als kok. Lange tijd had hij zijn eigen restaurant in het Zuid-Franse Avignon, nu woont hij in Antwerpen. De passie voor de Aziatische keuken dankt hij aan zijn Vietnamese tante.
30/06 Empty the Fridge HUMMUS FEST | zelfgemaakte tahini | hummus in alle kleuren (en smaken) van de regenboog | seizoensgroenten en Turks brood | (€10)

>> RESERVATIES: Vóór donderdagochtend 10u > reservaties@zermatt.be

[ONAF – vanaf juli] // 20u – 22u
Na het eten schotelen we jullie nog meer konijn voor, ditmaal proefkonijn. Teasers, onderzoek, vraagstukken of gewoon een verrassing. Van muziek, expo tot dans en woordenstromen.

————————–————————–————–

[ZKT.]

Wil je koken, muziek maken, onaf werk tonen/testen, een filmavond verzorgen, een literaire avond ineen steken, de boel wat opsmukken, plaatjes draaien, een workshop geven of wat dan ook? Zermatt wordt onze gedeelde plek! Alle voorstellen, één adres: heleen@fiebre.be

Heb je spullen zoals kinderspeelgoed, stoelen, tafels, een tof tapijtje, een kinderzwembadje, plantjes,… die bruikbaar zijn voor in Zermatt? Wij nemen ze met veel liefde over.

16 juni wordt de werking ingetrapt tijdens de kick-off. Omcirkel deze dag alvast in je agenda! Meer info: klik HIER

Beeld door Spitlart
Mestizo Vrijdagen @ Zermatt door Mestizo Arts Platform