#MAF17 Performing the self – The interview / Première


(Tekstfragment)

Welkom!

Hoeveel vertrouwen heb je nodig om iemand een uur op je kind te laten passen? Om iemand aan te stellen als poetsvrouw in je kantoor? Hoe kan je nagaan of iemand geloofwaardig genoeg is (en wat is dan genoeg) om je huissleutels te krijgen? Om met je auto te mogen rijden? Om je psycholoog te kunnen zijn? Is een vrouw geloofwaardig als zij liegt over haar leeftijd? Een tiener die verzwijgt dat hij geadopteerd is? Een man die liegt over zijn salaris tegen zijn echtgenote? Kunnen we vertrouwen hebben in ons vertrouwen?

Een man en een vrouw zitten tegenover elkaar. Een protection officer en een asielzoeker wachten op de tolk. Er komt een gesprek op gang. Ze flirten, filosoferen en onthullen hun wederzijdse verwachtingen.
“Performing the self – the interview” is een intieme dialoog over geloofwaardigheid, vertrouwen, wederzijdse verwachtingen en het uitbeelden van je eigen waarheid.

De voorstelling is in het Engels en Arabisch met Nederlandse ondertiteling.

Enrica Camporesi is van opleiding Arabiste en onderzoekt sinds 2010 het gebruik in theater van mondelinge getuigenissen over historische feiten waar geen eenduidige geschiedschrijving van bestaat. Vertrekkende van de theaterscène in het naoorlogse Libanon, concentreerde ze zich de laatste jaren over de getuigenissen van vluchtelingen in Europa. Sinds maart 2015 werkt ze in Antwerpen als leerkracht maatschappelijke oriëntatie voor Arabischtalige nieuwkomers en vluchtelingen. Daarnaast werkte ze in Italië, Frankrijk, Libanon en Egypte als vertaalster, PR-manager en theatermaker.

Elena Mazzi is beeldend kunstenares. Haar werk handelt over de relatie tussen de mens en het milieu waarin hij leeft en dagelijks mee moet afrekenen. Met een antropologische aanpak, onderzoekt en documenteert ze via optredens, video-installaties, kunstboeken en andere media, een identiteit die zowel persoonlijk als collectief is. Ze verbindt kunst, architectuur, sociologische en geografische kwesties met een origineel perspectief op de dagelijkse aspecten van het sociale leven. – www.elenamazzi.com

Enrica Camporesi en Elena Mazzi toonden het eerste ontwerp van hun voorstelling als Work In Progress op #MAF16.

TEKST, DRAMATURGIE EN VORMGEVING: ENRICA CAMPORESI EN ELENA MAZZI / SPELERS: MAYA SANNEN EN FADY ALGHORRA / COACHES: MOKHALLED RASEM, KOEN VAN KAAM, KRISTIN ROGGHE / FILM EN MONTAGE: DANIELE ALEF GRILLO / MET STEUN VAN: D E T H E A T E R M A K E R, SCHRIJFATELIER THEATER ZUIDPOOL, MAF – WIPCOOP, VOORUIT, VICTORIA DELUXE, FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING – STAD ANTWERPEN, THALIE ART FOUNDATION, MUSUMECI CONTEMPORARY EN TROUBLEYN / ISM: RATAPLAN / MET DANK AAN: CARL CAPPELLE, TYSON BEILAN, KATIE LENANTON.